Grécko musí dodržať program, aby mohlo rekapitalizovať banky

NETKY.SK • 11 Október 2015, 13:50 • 2 min
Grécko musí dodržať program, aby mohlo rekapitalizovať banky

ATÉNY - Šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi vyzval Grécko, aby dodržalo podmienky medzinárodného záchranného programu, aby si krajina otvorila cestu k rekapitalizácii bánk a k rozhovorom o odľahčení dlhu.

slovakia

left justify in out

Draghi to uviedol v rozhovore pre nedeľné vydanie novín Kathimerini. Zároveň dodal, že druhá splátka pomoci má hodnotu 15 mld. eur a je pripravená na rekapitalizáciu gréckych bánk. Grécko by túto pomoc mohlo získať po prvej revízii programu a zároveň nie neskôr ako 15. novembra.


"Súkromný investori určite ochotnejšie poskytnú gréckemu bankovému sektoru peniaze, ak budú mať istotu, že krajina opatrenia z programu úspešne zavedie do praxe,“ povedal Draghi. "Rýchly pokrok smerom k uzavretiu prvej revízie k tomu prispeje a je preto v záujme všetkých,“ dodal Draghi.


Grécky premiér Alexis Tsipras vyjadril nádej, že prvá revízia programu sa ukončí do polovice novembra. Začať by sa mala koncom októbra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies