Grécko môže rátať s uvoľnením ďalších záchranných úverov

NETKY.SK • 27 November 2012, 07:58 • 2 min
Grécko môže rátať s uvoľnením ďalších záchranných úverov

Grécko môže rátať s uvoľnením ďalších záchranných úverov - Svet Euroskupina, Medzinárodný menový fond (MMF) a Európska centrálna banka (ECB) sa v Bruseli dohodli na ďalšej finančnej pomoci Grécku. Podľa agentúry DPA to dnes potvrdil šéf Európskej centráln

slovakia

left justify in out

img

Euroskupina, Medzinárodný menový fond (MMF) a Európska centrálna banka (ECB) sa v Bruseli dohodli na ďalšej finančnej pomoci Grécku. Podľa agentúry DPA to dnes potvrdil šéf Európskej centrálnej banky Mario Draghi.

Ako informovala agentúra AP, v Bruseli sa zrodila dohoda, na základe ktorej sa grécky dlh do roku 2020 zredukuje na 124 percent HDP. Pôvodným cieľom bola redukcia dlhu na 120 percent HDP. 

"Veľmi vítam dohodu šéfov rezortov financií eurozóny. Dohovor zmierni neistotu a posilní dôveru v Európu a Grécko," dodal Draghi. Dosiahnutím dohody po takmer 11 hodinách rokovaní môže Grécko, krajina, ktorú ohrozoval bankrot, rátať s uvoľnením ďalších záchranných úverov, píše DPA. Od leta čaká Grécko na uvoľnenie 31,5 milióna eur. 

Predpokladom pre vyplatenie ďalších splátok pre Grécko bola aj dohoda zahraničných veriteľov na spoločnom balíku opatrení v záujme riešenia finančných problémov krajiny na dlhšie obdobie. Atény majú dostať o dva roky viac času na splnenie cieľov v súvislosti so svojím deficitom. Len do roku 2014 bude dodatočný dopyt predstavovať 14 miliárd eur. Do roku 2016 to bude takmer 33 miliárd eur, píše DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies