Grécko môže o predĺženie programu požiadať do piatku

NETKY.SK • 17 Február 2015, 08:29 • 2 min
Grécko môže o predĺženie programu požiadať do piatku

BRUSEL - Grécko musí o rozšírenie záchranného programu požiadať tento týždeň. V pondelok to vyhlásil šéf skupiny ministrov financií krajín eurozóny (Eurogroup) Jeroen Dijsselbloem.

slovakia

left justify in out

"Všeobecný pocit v Eurogroup je taký, že predĺženie programu je najlepší spôsob, ako ďalej postupovať,“ povedal Dijsselbloem. "To by nám umožnilo pracovať na budúcich dohodách... Grékom by to dalo priestor na využitie normálnej flexibility v programe, mohli by nahradiť niektoré opatrenia inými,“ doplnil. Podľa jeho slov môže Eurogroup požiadavku na rozšírenie programu akceptovať na svojom mimoriadnom zasadaní v piatok, nie však neskôr.


Rakúsky minister financií Hans Jörg Schelling očakáva, že Grécko požiada o predĺženie. "Vieme, že rámec podmienok umožňuje samozrejme priestor na flexibilitu,“ povedal. Podľa jeho slov by takéto predĺženie mohlo trvať od štyroch do šiestich mesiacov.


Grécko v pondelok odmietlo návrh dokumentu, podľa ktorého mala krajina predĺžiť súčasný program pomoci. Vyhlásil to v pondelok nemenovaný predstaviteľ gréckej vlády, ktorý tento návrh označil za "nerozumný" s tým, že ho nie je možné akceptovať. "Naliehanie niektorých ľudí na grécku vládu, aby prijala záchranný program je nerozumné a nemôžeme ho akceptovať," uviedol grécky predstaviteľ. "Tí, čo sa neustále vracajú k tejto otázke, strácajú čas. Za takýchto okolností dnes nie je možné uzavrieť dohodu," doplnil.


qb;qq



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies