Grécko možno vypíše referendum o členstve v eurozóne

NETKY.SK • 20 September 2011, 17:39 • 2 min
Grécko možno vypíše referendum o členstve v eurozóne

Grécko možno vypíše referendum o členstve v eurozóne

slovakia

left justify in out

img

Grécko možno vypíše referendum o členstve v eurozóne. Uviedli to dnes na svojej internetovej stránke noviny Kathimerini English language, ktoré vychádzajú v angličtine.

Grécky premiér Jorgos Papandreu údajne zvažuje vypísanie referenda, keďže tlak na jeho kabinet zo všetkých strán stúpa.

Medzinárodní veritelia žiadajú, aby rýchlejšie zavádzal úsporné opatrenia, zatiaľ čo v gréckych mestách sa takmer každý deň konajú proti nim mohutné demonštrácie. Vláda preto hľadá spôsob, ako zvládnuť krízu, a to buď posilnením svojej pozície, aby mohla zavádzať tvrdšie opatrenia, alebo vystúpením z eurozóny a návratom k drachme.

Podľa nemenovaných zdrojov, na ktoré sa noviny odvolávajú, parlament by mal o vládnom návrhu na vypísanie referenda rokovať v nasledujúcich dňoch.

Papandreu donedávna odmietal referendum, ale najnovšie vraj dospel k záveru, že takéto hlasovanie by dalo jeho vláde "čerstvý" mandát, aby pokračovala v zavádzaní reforiem a úsporných opatrení, ktoré požadujú veritelia.

Kabinet totiž nie je v tomto jednotný. Kým niektorí ministri vraj na mimoriadnom zasadaní v nedeľu 18. septembra požadovali drastické kroky vrátane vypísania predčasných volieb, iní sa chcú vyhnúť ako voľbám, tak referendu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies