Grécko kvôli pandémii v niektorých oblastiach zaviedlo nočný zákaz vychádzania

NETKY.SK • 3 September 2021, 20:18 • 2 min
Grécko kvôli pandémii v niektorých oblastiach zaviedlo nočný zákaz vychádzania

ATÉNY - Podľa známeho gréckeho spravodajského portálu zavádzajú v niektorých častiach Grécka nočný zákaz vychádzania. Výnimkou je len cesta do práce či k lekárovi.

slovakia

left justify in out

Týždeň trvajúci nočný zákaz vychádzania zameraný na zastavenie nárastu počtu nových infekcií koronavírusom zaviedli v piatok miestne úrady v gréckych regiónoch Achaia, Ilia a na ostrove Ikaria. Informuje o tom grécky spravodajský server Ekathimerini.com.

 

Nočný zákaz vychádzania platí od jednej hodiny po polnoci do šiestej hodiny ráno. Výnimkou je len cesta do práce alebo k lekárovi. Opatrenia tiež zahŕňajú nepretržitý zákaz hudby v baroch, reštauráciách i v ďalších zábavných podnikoch.

 

Nočný zákaz vychádzania bude v platnosti do 10. septembra a následne bude prehodnotený národným výborom pre zdravie verejnosti, píše server. Úrady sa tiež rozhodli predĺžiť podobné obmedzenia súvisiace s pandémiou koronavírusu v regiónoch Messinia a Iraklio.

 

V Grécku v piatok zaznamenali 2 729 nových prípadov infekcie koronavírusom a 35 ďalších úmrtí spojených s ochorením COVID-19. V krajine tak ochoreniu podľahlo už dovedna 13 813 ľudí, uzatvára anglická internetová verzia denníka Kathimerini.

 

Mohlo by vás zaujímať: Gréci sa chystajú na migračnú vlnu z Afganistanu! Stavajú ploty

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies