Grécko kritizovalo Rakúsko za postup v migračnej kríze

NETKY.SK • 23 Február 2016, 16:17 • 2 min
Grécko kritizovalo Rakúsko za postup v migračnej kríze

ATÉNY - Grécko adresovalo dnes Rakúsku protest proti výraznému obmedzeniu prechodu migrantov cez krajinu.

slovakia

left justify in out

Rakúsku veľvyslankyňu v Aténach si predvolali na grécke ministerstvo zahraničných vecí, aby jej odovzdali sťažnosť - oficiálne po tom, ako Viedeň pozvala na rozhovory o migrácii zástupcov krajín západného Balkánu, nie však Grécka.

 

Grécke ministerstvo označilo stretnutie zvolané do rakúskej metropoly na stredu za "jednostranný krok, ktorý nie je vôbec priateľský voči našej krajine", informovala agentúra AP.

 

Atény už kritizovali minulotýždňové rozhodnutie Rakúska zaviesť denný limit prijatých žiadostí o azyl i počtu migrantov, ktorí môžu prejsť cez krajinu, čo viedlo k uviaznutiu tisícov ľudí v Grécku.

 

Rakúska iniciatíva viedla Macedónsko k tomu, že cez víkend uzavrelo hranicu s Gréckom pre afganských migrantov a spomalilo prechod sýrskych a irackých azylantov.

 

Vlani dorazil do Európy viac než milión migrantov a utečencov, vyše 80 percent z nich trasou cez Turecko a neďaleké grécke ostrovy. Tento rok ich prílev pokračuje príchodom v priemere 4000 ľudí denne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies