Grécko: Kritika našej krajiny zo strany Európskej únie je nespravodlivá

NETKY.SK • 28 Január 2016, 12:13 • 2 min
Grécko: Kritika našej krajiny zo strany Európskej únie je nespravodlivá

ATÉNY - Grécko dnes označilo za zastarané vyšetrovanie Európskej únie, ktoré zistilo veľké nedostatky pri gréckej kontrole hraníc. Podľa Atén sa situácia v oblasti kontroly a registrácie migrantov v Grécku už zlepšila, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa gréckej vlády Olga Gerovassiliová dnes povedala, že "nie je konštruktívne pokúšať sa vytvoriť náladu pre izolovanie Grécka" na základe posudku z 10. novembra, keď boli podmienky výrazne odlišné.

 

Správa Európskej únie by mohla uľahčiť cestu jednotlivým členským krajinám, aby izolovali Grécko a zaviedli dlhodobé hraničné kontroly s cieľom obmedziť prístup migrantov ďalej na starý kontinent.

 

Hovorkyňa povedala, že Grécko robí, čo môže, ale dostalo iba čiastočnú odpoveď na svoju žiadosť o väčšiu pomoc zo strany EÚ pri registrovaní migrantov, zatiaľ čo z dohody EÚ o prerozdelení 160.000 utečencov z Grécka do iných členských krajín bolo presunutých doteraz iba 414 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies