Grécko je podľa predstaviteľa vlády bližšie k dohode

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 08:51 • 2 min
Grécko je podľa predstaviteľa vlády bližšie k dohode

RIGA/ATÉNY - Rokovania medzi Gréckom, Francúzskom a Nemeckom posunuli Atény bližšie k dohode s veriteľmi. Informoval o tom v piatok predstaviteľ gréckej vlády.

slovakia

left justify in out

Zároveň dodal, že naďalej existujú rozdiely medzi rokujúcimi stranami v známych oblastiach. "Sme bližšie k dohode,“ povedal grécky vládny predstaviteľ po rokovaniach nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, francúzskeho prezidenta Francoisa Hollandea a gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa.


Nemecko a Francúzsko vydali zhodné stanoviská, podľa ktorých sa rokovania sústredili na dokončenie súčasného záchranného programu. To by totiž uvoľnilo prostriedky, ktoré Grécko potrebuje, aby sa vyhlo bankrotu. Podľa slov vládneho predstaviteľa získal Tsipras uistenie o pomoci pri zrýchľovaní pokroku k dlhodobému riešeniu krízy. Zároveň uviedol, že o predĺžení súčasného programu sa nehovorilo.


Grécko očakáva, že dohodu s veriteľmi dosiahne počas nasledujúcich desiatich dní. Krajina má zároveň v úmysle uhradiť v júni všetky splatné záväzky. Uviedol to hovorca gréckej vlády Gabriel Sakellaridis pre Skai TV. "Myslíme si, že situácia dospela k ďalšiemu pokroku a v ďalších desiatich dňoch, v máji, by mala byť dohoda spečatená,“ povedal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona