Grécko je po šiestich rokoch krízy na ceste k rastu ekonomiky

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 17:43 • 2 min
Grécko je po šiestich rokoch krízy na ceste k rastu ekonomiky

STRASSBURG - Grécko je po šiestich rokoch finančnej krízy opäť na ceste k rastu ekonomiky, tvrdí komisár EÚ pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Som skutočne presvedčený, že po množstve spoločnej práce je teraz naznačená správna cesta," uviedol dnes Moscovici pred Európskym parlamentom (EP). Moscovici je presvedčený, že už v druhej polovici roka Grécko zaznamená pozitívny rast.

 

Grécky parlament v nedeľu (8. 5.) schválil dôležité dôchodkové a daňové reformy. Moscovici verí, že ministri financií eurozóny na svojom najbližšom stretnutí, ktoré sa bude konať 24. mája, môžu rozhodnúť o uvoľnení ďalších peňazí zo záchranného balíka pre Grécko.

 

Šéf sociálnodemokratickej frakcie v EP Gianni Pittella varoval Medzinárodný menový fond (MMF), aby požiadavkou týkajúcou sa rezervných úsporných opatrení nesabotovali uvoľnenie finančnej pomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies