Grécko je naďalej závislé od medzinárodnej finančnej pomoci

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 12:14 • 2 min
Grécko je naďalej závislé od medzinárodnej finančnej pomoci

ATÉNY - Vysoko zadlžené Grécko je aj napriek návratu na kapitálový trh naďalej odkázané na medzinárodnú finančnú pomoc, tvrdí Európska komisia (EK). Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Aj keď Grécko opäť dokáže získať prostriedky od investorov, je stále odkázané na prísľub krajín eurozóny, že ho v prípade núdze zachránia pred platobnou neschopnosťou, uviedla v piatok (25. 4.) EK. Komisia zároveň mierne zhoršila predpoveď vývoja verejného dlhu krajiny. Grécky dlh by podľa novej prognózy mal v roku 2020 dosiahnuť 125 % hrubého domáceho produktu (HDP) a do roku 2022 klesnúť len na 112 % HDP.
      

Dôvodom zhoršenia očakávaní týkajúcich sa vývoja dlhu je fakt, že grécka ekonomika potrebuje viac času na oživenie, uviedla EK. Navyše, príjmy z privatizácie budú zrejme nižšie, než sa predpokladalo.
      

EK doteraz očakávala, že grécky dlh v roku 2020 dosiahne 124 % HDP a v roku 2022 bude výrazne pod 110 % HDP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies