Grécko je blízko k dohode s veriteľmi o riešení zlých úverov bánk

NETKY.SK • 11 November 2015, 12:32 • 2 min
Grécko je blízko k dohode s veriteľmi o riešení zlých úverov bánk

ATÉNY - Grécka vláda oznámila, že Atény sú blízko k dohode s medzinárodnými veriteľmi, čo sa týka citlivej témy zlých úverov gréckych bánk. Práve táto otázka spôsobila odklad vyplatenia ďalšej tranže v rámci tretieho záchranného balíka. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Všetky otázky budú v pondelok doriešené," povedala dnes hovorkyňa vlády Olga Gerovasiliová pre grécku televíznu a rozhlasovú spoločnosť ERT. Ďalšie 2 miliardy eur zo záchranného balíka a 10 miliárd eur na rekapitalizáciu štyroch systémovo dôležitých bánk ministri financií eurozóny v pondelok (9.11.) neuvoľnili po tom, čo uviedli, že Atény stále nesplnili všetky podmienky veriteľov. To sa týka najmä otázky vyvlastňovania nehnuteľností v prípade nesplácania hypoték.

 

Atény totiž trvajú na tom, že tento problém by sa nemal riešiť tak, aby tisíce Grékov prišli o strechu nad hlavou.

 

Aktuálne môžu Gréci požiadať o ochranu pred vysťahovaním, ak hodnota ich nehnuteľností dosahuje 300.000 eur. Grécka vláda teraz diskutuje o ochrane pred vysťahovaním aj v prípade, že sa cena nehnuteľnosti pohybuje v rozmedzí 180.000 až 200.000 eur. Zástupcovia medzinárodných veriteľov by o probléme zlých úverov mali s vládnymi predstaviteľmi rokovať dnes popoludní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies