Grécko dostane od EÚ na ubytovanie migrantov desiatky miliónov eur

NETKY.SK • 14 December 2015, 12:38 • 2 min
Grécko dostane od EÚ na ubytovanie migrantov desiatky miliónov eur

ATÉNY - Európska únia prisľúbila, že poskytne gréckym úradom 80 miliónov eur na zabezpečenie ubytovania pre migrantov a žiadateľov o azyl, ktorí uviazli v Grécku na ceste do západnej Európy. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Eurokomisárka pre rozpočet a ľudské zdroje Kristalina Georgievová dnes podpísala dohodu o programe štátom dotovaného bývania, ktorý má byť spustený na budúci rok. Migranti budú v rámci tohto programu napríklad dostávať poukážky na hotelové ubytovanie alebo povolenie nasťahovať sa do neobývaných bytov.

 

Tisíce žiadateľov o azyl v súčasnosti obývajú objekty postavené pre letnú olympiádu v Aténach z roku 2004. Mnohí prespávajú v stanoch, ktoré si postavili na aténskych námestiach a v parkoch. Do Grécka tento rok dorazilo už viac ako 750.000 utečencov, ktorí potom prevažne pokračovali cez Balkán ďalej do západnej a severnej Európy. V novembri však viaceré balkánske krajiny sprísnili hraničné kontroly a na svoje územie začali vpúšťať už len občanov Sýrie, Iraku a Afganistanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies