Grécko dostane novú pomoc pre utečencov: Európsku úniu to bude stáť 209 miliónov eur

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 13:55 • 2 min
Grécko dostane novú pomoc pre utečencov: Európsku úniu to bude stáť 209 miliónov eur

ATÉNY - Európska komisia oznámila vo štvrtok novú finančnú pomoc Grécku s cieľom podporiť ho pri zvládaní utečeneckej krízy.

slovakia

left justify in out

Balíček pomoci vo výške takmer 209 miliónov eur zahŕňa 151 miliónov na program ubytovania pre utečenecké rodiny. Jeho cieľom je zabezpečiť im bývanie v gréckych mestách a poskytnúť im peniaze, aby mohli opustiť utečenecké tábory, uviedli európski predstavitelia počas návštevy Atén.

Podľa komisie nový balíček viac než zdvojnásobuje pomoc Grécku na boj s utečeneckou krízou a vyšplhal sa celkovo na 401 miliónov eur.

 

Projekt ubytovania rodín realizujú v spolupráci s Úradom vysokého komisára OSN pre utečencov a zabezpečí 22-tisíc ubytovacích miest s cieľom zvýšiť počet utečencov v podnájmoch na 30-tisíc. Zo zvyšných 57,6 milióna eur im budú hradiť dopravu, jedlo či lieky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies