Grécko chce vraj predĺžiť úverovú dohodu, nie celý program

NETKY.SK • 18 Február 2015, 08:06 • 2 min
Grécko chce vraj predĺžiť úverovú dohodu, nie celý program

BRUSEL/BERLÍN - Grécko má v úmysle v stredu požiadať o predĺženie úverovej dohody, ktorú pripravila eurozóna.

slovakia

left justify in out

To sa však netýka kompletného záchranného programu Grécka. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj z Bruselu. Ten uviedol, že Grécko požiada o predĺženie úverovej dohody o šesť mesiacov, aj keď podmienky sú stále predmetom rokovaní.

 

Nová grécka vláda premiéra Alexisa Tsiprasa odmietla požiadať o predĺženie záchranného programu, ktorý sa končí 28. februára a obsahuje úsporné opatrenia. Grécky premiér však vidí rozdiel medzi záchranným programom a otázkou gréckeho dlhu. "Dohoda o úveroch sa od záchranného programu líši,“ povedal Tsipras. 

 

Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble naďalej očakáva záväzné a dôveryhodné návrhy od novej gréckej vlády týkajúce sa medzinárodnej pomoci pre Grécko. Schäuble podľa vlastných slov nevie o údajných plánoch Grécka na predĺženie úverovej dohody. "Nič som nedostal, nie,“ povedal. Zároveň poznamenal, že Grécko dosiahlo počas plnenia podmienok súčasného programu pokrok a malo by týmto smerom pokračovať, prípadne navrhnúť lepšie riešenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies