Grécko chce dohodu, neprekročí však svoje hranice

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 08:41 • 2 min
Grécko chce dohodu, neprekročí však svoje hranice

ATÉNY - Cieľom Grécka je dosiahnuť dohodu s veriteľmi týkajúcu sa reformného balíka, neustúpi však za svoje hranice.

slovakia

left justify in out

Povedal to podpredseda gréckej vlády Jannis Dragasakis pre noviny To Vima. V prípade, že rokovania zastanú na mŕtvom bode, nevylúčil referendum či predčasné voľby. Stretnutie predstaviteľov veriteľom s predstaviteľmi Grécka sa uskutoční 24. apríla v Rige, pričom sa dosiahnutie dohody neočakáva, keďže pokrok v rozhovoroch je bolestivo pomalý. "Našim cieľom je životaschopné riešenie v rámci eurozóny,“ povedal Dragasakis. "Neustúpime však za hranice, ktoré sme si stanovili," dodal.
Pri otázke týkajúcej sa referenda či volieb Dragasakis pripustil, že je to jedna z možností, hoci prioritou vlády je dohoda. "Vzadu v našich mysliach je to jedna z možností, ako nájsť východisko, ak sa dostaneme do mŕtveho bodu. Cieľom je dohoda,“ povedal.


Grécku rýchlo dochádzajú finančné prostriedky a mohlo by sa stať, že si krajina bude musieť vybrať medzi platením miezd a dôchodkov a splácaním záväzkov voči Medzinárodnému menovému fondu (MMF). Grécko nemá prístup na finančné trhy. Od MMF by mohlo získať ďalšie prostriedky, podmienkou však je zavedenie dohodnutých reforiem.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona