Grécko čaká miliardy eur, banky sa musia rekapitalizovať do konca roku

NETKY.SK • 27 Október 2015, 14:17 • 2 min
Grécko čaká miliardy eur, banky sa musia rekapitalizovať do konca roku

ATÉNY - Grécko potrebuje, aby sa najväčšie banky v krajine rekapitalizovali do konca tohto roku. Vo štvrtok to vyhlásil viceprezident Európskej komisie (EK) Valdis Dombrovskis.

slovakia

left justify in out

„Všetci sme sa zhodli, že rekapitalizáciu bánk treba ukončiť do konca roku,“ povedal Dombrovskis po stretnutí so šéfom gréckej centrálnej banky Yannisom Stournarasom. Valdis Dombrovskis navštívil Atény, aby rokoval o reformách, ktoré musí Grécko uskutočniť v rámci podmienok tretieho balíka pomoci v hodnote 86 mld. eur. V rámci tejto dohody Grécko dostane na rekapitalizáciu bánk do 25 mld. eur. Jednotný mechanizmus bankového dohľadu Európskej centrálnej banky (ECB) v súčasnosti vyhodnocuje kapitálové potreby štyroch gréckych bánk. Ide o spoločnosti National Bank of Greece , Piraeus, Alpha Bank a Eurobank. Podľa odhadov by výsledky mali byť známe 31. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona