Grécko by mohlo z privatizácie získať až 300 miliárd eur

NETKY.SK • 30 Máj 2011, 07:50 • 2 min
Grécko by mohlo z privatizácie získať až 300 miliárd eur

Grécko by mohlo z privatizácie získať až 300 miliárd eur

slovakia

left justify in out

Privatizačný potenciál Grécka dosahuje až 300 miliárd eur, povedal pre nedeľník Welt am Sonntag člen Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Jürgen Stark. Podľa neho by grécka vláda mala byť v otázke predaja majetku ambicióznejšia.
      Grécko, ktoré zápasí s dlhovou krízou a v prípade nepresvedčenia Európskej únie a Medzinárodného menového fondu mu hrozí bankrot, plánuje do roku 2015 získať z predaja štátneho majetku 50 miliárd eur.
      "Grécka vláda má akcie v mnohých kótovaných spoločnostiach a vlastní aj početné nehnuteľnosti. Experti odhadujú, že privatizačný potenciál Grécka dosahuje až 300 miliárd eur," povedal Stark.
      "Predaj časti majetku na jednej strane pomôže znížiť dlh, na druhej podporí ekonomiku, pretože privatizácia podnikov zefektívni ekonomiku ako celok," dodal s tým, že Grécko musí svoje privatizačné úsilie zintenzívniť. "Súčasný program privatizácie by mal získať pre štát do roku 2015 okolo 50 miliárd eur. Vláda by však mala byť v tomto smere ambicióznejšia," povedal pre Welt am Sonntag.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona