Grécko by malo dosiahnuť dohodu o reformách budúci týždeň

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 10:35 • 2 min
Grécko by malo dosiahnuť dohodu o reformách budúci týždeň

ATÉNY - Grécko by malo dosiahnuť dohodu o balíčku reforiem s partnermi z eurozóny a s Medzinárodným menovým fondom (MMF) na budúci týždeň. Povedal to v stredu grécky minister hospodárstva George Stathakis.

slovakia

left justify in out

Dohoda má pomôcť odblokovať zostávajúce financie z balíčka núdzových úverov pre Atény. "Myslím, si, že rokovania povedú k dohode na budúci týždeň," povedal minister pre televíznu stanicu Skai. Minulý týždeň Atény predložili svojim veriteľom zoznam reforiem v snahe ukázať, že dodržia sľuby v oblasti finančnej disciplíny. Zoznam ráta s tým, že Grécko v tomto roku privatizáciou získa 1,5 mld. eur.

 

Privatizácia zahŕňa aj dlhodobý prenájom 14 regionálnych letísk a predaj najväčšieho prístavu Piraeus. Na otázku týkajúcu sa tendra na prenájom letísk, v ktorom bol za víťaza označený nemecký prevádzkovateľ letísk Fraport, Stathakis uviedol, že Atény sa budú snažiť pozmeniť niektoré podmienky, ale dohodu nezrušia.


Grécky minister však povedal, že vláda neplánuje predaj majoritného 67-percentného podielu prístavu Piraeus. Namiesto toho sa bude snažiť založiť s investormi spoločný podnik, pričom si v ňom chce ponechať významný podiel. V užšom výbere záujemcov o kúpu prístavu je napríklad čínsky prevádzkovateľ prístavov Cosco Group, ktorý je už v súčasnosti investorom v prístave Piraeus.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona