Grécko by ďalšiu pomoc malo dostať v pondelok

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 17:57 • 2 min
Grécko by ďalšiu pomoc malo dostať v pondelok

ATÉNY/BERLÍN - Ďalšiu časť medzinárodnej finančnej pomoci by malo Grécko dostať v pondelok. Pre agentúru Reuters to v stredu potvrdili dva zdroje z prostredia eurozóny.

slovakia

left justify in out

"Grécko splnilo 21 z 22 opatrení a posledným sa bude vo štvrtok zaoberať parlament," uviedlo grécke ministerstvo financií. Tieto správy pod podmienkou anonymity potvrdil aj nemecky hovoriaci zdroj. Grécko by z Európskeho stabilizačného a finančného nástroja (EFSF) malo získať 2,5 mld. eur.

Podľa listu, ktorý podpísal tajomník nemeckého ministerstva financií Steffen Kampeter a do ktorého mala agentúra Reuters možnosť nahliadnuť v utorok, Európska komisia stále čaká na potvrdenie toho, že Grécko vykonalo všetky požadované opatrenia. Len 17 z 22 "potrebných opatrení", ktoré Aténam predpísali medzinárodní veritelia, je zatiaľ podľa Kampetera potvrdených ako dokončených, čo nie je dosť na to, aby rozpočtová komisia nemeckého parlamentu vyplatenie financií schválila. Jej súhlas je pritom kľúčový na to, aby Nemecko tranžu pomoci uvoľnilo. Nemecko tak odloží schválenie vyplatenia najbližšej tranže finančnej pomoci pre Grécko do budúceho pondelka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona