Grécko bude pokračovať v reformnom kurze

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 15:07 • 2 min
Grécko bude pokračovať v reformnom kurze

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras prisľúbil, že jeho krajina bude pokračovať v reformnom kurze. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Teraz musíme intenzívnejšie, konštruktívnejšie a tvrdšie pracovať," povedal dnes Tsipras pred stretnutím s ministrami. Atény teraz v žiadnom prípade nemôžu poľaviť v reformnom úsilí.

 

Euroskupina v pondelok (9. 5.) predbežne schválila uvoľnenie ďalších peňazí zo záchranného balíka, podmienkou však je pokračovanie v úsporných opatreniach.

 

"Konečne dobrá správa," komentoval pondelkové stretnutie Euroskupiny Tsipras. "Spoločnosť môže pozerať do budúcnosti s optimizmom." Tsipras ubezpečil, že jeho vláda čoskoro vyrieši aj posledné otvorené témy. Sem patria predovšetkým "rezervné" úsporné opatrenia, ktoré by sa začali automaticky realizovať, ak by hrozilo, že Atény nesplnia fiškálne ciele.

 

Grécky parlament v nedeľu (8. 5.) schválil balík dôchodkových a daňových reforiem, čím položil základ pre uvoľnenie ďalších peňazí zo záchranného balíka. V najbližších dňoch by sa mali schváliť ďalšie zákony týkajúce sa nepriamych daní.

 

Grécko potrebuje do leta peniaze z tretieho záchranného balíka schváleného vlani v lete, inak krajine hrozí platobná neschopnosť. Celková hodnota balíka predstavuje 86 miliárd eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies