Grécko bude ľuďom od 18 do 25 rokov platiť za zaočkovanie finančnú odmenu

NETKY.SK • 28 Jún 2021, 15:17 • 2 min
Grécko bude ľuďom od 18 do 25 rokov platiť za zaočkovanie finančnú odmenu

ATÉNY - Grécko, v snahe posilniť stratégiu očkovania, bude mladým dospelým ľuďom poskytovať sumu 150 eur, za prvú dávku očkovania proti koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dnes to oznámil premiér krajiny Kyriakos Mitsotakis. Predseda vlády uviedol, že od 15. júla budú mať grécki občania vo veku do 25 rokov nárok na kredit v digitálnej peňaženke, keď dostanú prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Slovensko by podľa Hegera malo pridať v očkovaní

„Dúfame, že mladí ľudia využijú túto príležitosť. Štát vám tak ďakuje za zodpovedné správanie sa a za to, že robíte niečo, čo som si istý, že by ste aj tak urobili," povedal Mitsotakis. Dodal, že to je dlh voči mládeži a dar vďačnosti pred letom. "Je to poďakovanie za ich trpezlivosť a vytrvalosť,“ povedal Mitsotakis.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Minister Gröhling predostrel, že otvorené školy pomôže udržať očkovanie proti COVID-19

 

Mitsotakis uviedol, že to platí obzvlášť teraz, pretože ostatné krajiny čelia prenosnejšiemu delta variantu koronavírusu, ktorý je nákazlivejší predovšetkým u tých, ktorí neboli očkovaní, môžu tak podľa jeho slov „všetkých ohroziť".

 

img

 

Tí, ktorí využijú túto ponuku, budú môcť predložiť svoju žiadosť o kartu prostredníctvom vládnej online platformy gov.gr, deň po podaní prvej dávky, uviedol Mitsotakis. Grécko je výrazne závislé od turizmu. Nie je sa teda čomu čudovať, keď hľadá spôsoby ako opätovne úplne otvoriť svoju ekonomiku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies