Grécko bude diskutovať o treťom záchrannom úvere, Eurokomisia neočakáva žiadne rozhodnutie

NETKY.SK • 7 August 2015, 13:08 • 2 min
Grécko bude diskutovať o treťom záchrannom úvere, Eurokomisia neočakáva žiadne rozhodnutie

BRUSEL - Európska komisia (EK) neočakáva žiadne rozhodnutie počas dnešnej telekonferencie štátnych tajomníkov ministerstiev financií členských štátov Európskej únie (EÚ), ktorí budú diskutovať o stave rokovaní o treťom záchrannom úvere pre Grécko.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters. Hovorkyňa EK Mina Andreeva uviedla, že dnešná konferencia bude skôr príležitosťou získať od inštitúcií najnovšie informácie o priebehu a pokroku na rokovaniach s Gréckom. "Neočakávame žiadne konkrétne rozhodnutie," uviedla a dodala, že experti veriteľov pracujú s gréckymi partnermi na návrhu memoranda o treťom záchrannom programe v hodnote 86 miliárd eur.

 

Vláda v Aténach aj medzinárodní veritelia potvrdili, že rokovania už vstúpili do druhej fázy. Grécko sa urýchlene potrebuje dohodnúť s veriteľmi, aby mohlo 20. augusta vyrovnať svoj dlh voči Európskej centrálnej banke (ECB). Ak tento termín nestihne, bude musieť požiadať Európsku úniu (EÚ) o ďalší preklenovací úver. Grécky premiér Alexis Tsipras v stredu (5.8.) vyhlásil, že obe strany sú blízko k uzavretiu dohody. A minister financií Euklid Tsakalotos podľa vlastných slov verí, že Aténam sa podarí uzavrieť rokovania s veriteľmi o treťom záchrannom balíku ešte tento týždeň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies