Grécko a veriteľov rozdeľujú nesplácané úvery

NETKY.SK • 9 November 2015, 08:54 • 2 min
Grécko a veriteľov rozdeľujú nesplácané úvery

ATÉNY - Grécko sa s medzinárodnými veriteľmi naďalej nedohodlo na tom, ako by sa mala riešiť situácia s nesplácanými úvermi v gréckych bankách.

slovakia

left justify in out

V nedeľu o tom informovala agentúra Reuters s tým, že to uviedol vládny zdroj. Časť prvej splátky peňazí, ktoré Grécko dostane v rámci medzinárodnej pomoci, je pozastavená. Diskusie sa zasekli na tom, ako by sa mali prípady nesplácaných úverov končiť. Atény trvajú na tom, že riešením by nemalo byť to, že tisíce Grékov prídu o svoje domovy.

 

"V tejto oblasti sme vzdialení od veriteľov a nemyslím si, že čoskoro dosiahneme dohodu,“ povedal vládny predstaviteľ. Zhoda by znamenala, že sa pre Grécko uvoľnia dve miliardy eur, časť prvej tranže. Úvodná tranža má hodnotu 26 mld. eur. Celková hodnota tretieho programu pomoci pre Grécko by sa mohla vyšplhať do sumy 86 mld. eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies