Grécko a Turecko sa dohodli na zintenzívnení spolupráce proti pašerákom ľudí

NETKY.SK • 18 November 2015, 17:01 • 2 min
Grécko a Turecko sa dohodli na zintenzívnení spolupráce proti pašerákom ľudí

ATÉNY - Grécko sa dnes s Tureckom dohodlo na potrebe zintenzívnenia vzájomnej spolupráce v súvislosti s bojom proti pašerákom ľudí, ktorí prepravujú státisíce migrantov do Európy tranzitom cez Turecko a grécke ostrovy.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes grécky premiér Alexis Tsipras, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Približne 650.000 migrantov, ktorí utiekli pred vojnami a chudobou, sa už v tomto roku dostalo do Európskej únie cez Grécko, pričom svoje životy často riskovali plavbami na chatrných a preplnených lodiach. Tisíce ďalších sa pri pokusoch doplaviť sa ku Grécku v tomto roku utopili, doplnil Reuters.

 

"Potrebujeme podniknúť viacero krokov smerujúcich ku koordinácii a porozumeniu, aby sme efektívne zasiahli voči kruhom pašerákov, ktoré sú urážkou ľudskej dôstojnosti," povedal dnes Tsipras na spoločnej tlačovej konferencii s tureckým premiérom Ahmetom Davutoglom v Ankare.

 

Grécky premiér zároveň vyhlásil, že Grécko vníma turecké snahy o pripojenie k Európskej únii "v pozitívnom svetle", v prípade splnenia stanovených podmienok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona