Gréckí zamestnanci verejného sektora idú štrajkovať

NETKY.SK • 22 September 2013, 09:00 • 2 min
Gréckí zamestnanci verejného sektora idú štrajkovať

ATÉNY - Odbory vyhlásili štrajk na 24. a 25. septembra.

slovakia

left justify in out

Odborové zväzy zamestnancov gréckeho verejného (ADEDY) a súkromného (GSEE) sektora vyhlásili na utorok a stredu 48-hodinový štrajk na protest proti rozsiahlemu prepúšťaniu zamestnancov, ktoré od Grécka vyžadujú zahraniční veritelia.

"Odborový zväz sa rozhodol pokračovať vo svojej akcii proti deštruktívnej politike vlády a tzv. trojky (Európska únia, Medzinárodný menový fond a Európska centrálna banka)," uvádza sa v stanovisku ADEDY zverejnenom v sobotu.

V súlade s podmienkami medzinárodnej finančnej pomoci musia v Grécku do konca tohto roka preradiť na inú prácu alebo prepustiť 25.000 zamestnancov verejného sektora.

Grécko má za sebou týždeň protestov zamestnancov rôznych sektorov, od učiteľov cez lekárov až po novinárov.

Krajina prežíva šiesty rok recesie a zaznamenáva rekordnú nezamestnanosť - bez práce je 27,9 percenta ľudí. Premiér Antonis Samaras uviedol, že Grécko by malo dosiahnuť hospodársky rast koncom budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies