Grécki poslanci splnili podmienku eurozóny, odhlasovali druhý blok reforiem

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 06:30 • 2 min
Grécki poslanci splnili podmienku eurozóny, odhlasovali druhý blok reforiem

ATÉNY - Poslanci gréckeho parlamentu schválili dnes druhý blok reforiem, ktorými eurozóna podmienila poskytnutie finančnej pomoci krajine, ktorá sa nachádza na pokraji bankrotu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Za zákon, ktorý sa týka súdnictva a bankovníctva, hlasovalo dnes 230 z 300 poslancov parlamentu. Druhý reformný balík rovnako ako minulý týždeň, keď sa hlasovalo o zvyšovaní daní a ďalších škrtoch vo výdavkoch, podporili aj poslanci proeurópskych opozičných strán. Proti reformám však hlasovali alebo sa zdržali hlasovania 36 zo 149 poslancov vládnej strany Syriza premiéra Tsiprasa.

 

Cieľom druhého reformného bloku je zosúladiť grécke zákony s pravidlami Európskej únie o podpore problematických bánk. EÚ ich zaviedla po globálnej finančnej kríze. Majú chrániť daňových poplatníkov a eliminovať riziko, že budú nútení zachraňovať problematické banky.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies