Grécki policajti protestujú proti úsporným opatreniam; zablokovali svoju stanicu

NETKY.SK • 6 September 2012, 10:47 • 2 min
Grécki policajti protestujú proti úsporným opatreniam; zablokovali svoju stanicu

Grécki policajti protestujú proti úsporným opatreniam; zablokovali svoju stanicu - Politika Protestujúci policajti v Grécku, nahnevaní novými úspornými opatreniami vlády, sa postavili proti svojim kolegom z poriadkovej polície a zablokovali vchod do jedne

slovakia

left justify in out

imgProtestujúci policajti v Grécku, nahnevaní novými úspornými opatreniami vlády, sa postavili proti svojim kolegom z poriadkovej polície a zablokovali vchod do jednej zo svojich vlastných policajných staníc.
      Približne 50 členov Združenia gréckej polície štrajkovalo pri policajných zariadeniach na aténskom predmestí Zografu, severovýchodne od centra hlavného mesta, a bránilo vyštartovať autobusom, využívaným na prepravu poriadkovej polície. 
      Autobusy majú podľa plánu ísť do severogréckeho mesta Solún, kde sa majú cez víkend konať demonštrácie proti úsporným opatreniam vlády.
      Protestujúci policajti sa stavajú proti znižovaniu platov, ktoré je súčasťou nového balíka úsporných opatrení na roky 2013-14 v celkovej výške 11,5 miliardy eur, vysvetľuje agentúra AP.
      Demonštrujúci policajti plánujú v priebehu dneška aj protestné zhromaždenie v centre Atén spoločne s uniformovanými príslušníkmi a pridajú sa k nim takisto kolegovia z pobrežnej stráže a požiarneho zboru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies