Grécki opoziční konzervatívci vedú v prieskume pred Tsiprasovou Syrizou

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 10:52 • 2 min
Grécki opoziční konzervatívci vedú v prieskume pred Tsiprasovou Syrizou

ATÉNY - Takmer pol roka po volebnom víťazstve gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa sa popularita jeho strany Syriza výrazne znížila.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z dnes zverejnených výsledkov prieskumu gréckeho inštitútu PULSE, v súčasnosti má priazeň len 25 percent voličov, vo voľbách v septembri 2015 pritom získala 35,5 percenta hlasov. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.


Keby sa voľby v Grécku konali teraz, najsilnejšou stranou v parlamente by sa podľa prieskumu stala opozičná strana Nová demokracia (ND) so ziskom 31 percent (september 2015: 28,1 percenta). Na treťom mieste by skončili pravicoví extrémisti zo strany Zlatý úsvit so 6,5 percenta hlasov (september 2015: sedem percent).


Polovica opýtaných sa domnieva, že konzervatívci z ND pod vedením svojho šéfa Kyriakosa Mitsotakisa by zvíťazili vo voľbách, ak by sa malo hlasovanie konať túto nedeľu. Len 32 percent respondentov považuje za možné víťazstvo ľavicovej Syrizy premiéra Tsiprasa.


Syriza zvíťazila vo voľbách 20. septembra 2015 s náskokom 7,4 percenta pred ND. Nová demokracia si v polovici januára zvolila za nového predsedu Kyriakosa Mitsotakisa. Tsiprasova vláda plánuje nové prísne úsporné opatrenia.

 

Zníženie štátnych výdavkov o 5,4 miliardy eur je predpokladom ďalšej pomoci medzinárodných veriteľov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies