Grécki novinári a členovia posádok trajektov vstúpili do 48-hodinového štrajku

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 11:14 • 2 min
Grécki novinári a členovia posádok trajektov vstúpili do 48-hodinového štrajku

ATÉNY - Grécki novinári a členovia posádok trajektov vstúpili dnes do 48-hodinového štrajku, aby tak vyjadrili svoj nesúhlas s ďalším balíkom reštriktívnych opatrení, o ktorom má tento týždeň hlasovať parlament.

slovakia

left justify in out

Grécka pobrežná stráž potvrdila, že v Iónskom a Egejskom mori nebudú premávať trajekty, čo znamená, že ostrovy, ktoré sú v Grécku hlavnou turistickou destináciou, zostanú v podstave odrezané od sveta.

Do štrajku vstúpili aj novinári, takže grécke televízne a rozhlasové stanici nevysielali dnes ráno spravodajské programy a predpokladá sa, že dva dni nebudú vychádzať ani noviny.

Pred štvrtkovým hlasovaním parlamentu o ďalšom balíku reštriktívnych opatrení pohrozili štrajkom aj odborové organizácie pracovníkov vo verejnej doprave a štátnych zamestnancov.

Súčasťou plánovaných opatrení má byť zníženie dôchodkov a zvýšenie daňového zaťaženia, čo by malo priniesť úsporu 4,9 miliardy eur ročne. Ide o jednu z podmienok, ktoré si stanovili medzinárodní veritelia, aby Grécku aj naďalej poskytovali finančnú pomoc.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies