Grécki leteckí dispečeri pripravujú na nedeľu 25. júla štrajk

NETKY.SK • 21 Júl 2010, 12:07 • 2 min
Grécki leteckí dispečeri pripravujú na nedeľu 25. júla štrajk

Grécki leteckí dispečeri pripravujú na nedeľu 25. júla štrajk

slovakia

left justify in out

img

Grécki leteckí dispečeri pripravujú na nedeľu 25. júla štrajk, ktorý ochromí leteckú dopravu v krajine. Oznámil to dnes generálny tajomník odborového zväzu dispečerov Jannis Kourmoulakis, podľa ktorého protestná akcia potrvá celý deň.
      "Vláda nás nepočúva. Jej reformy nevyriešia naše problémy," vyhlásil. Medzi hlavné požiadavky odborov patrí totiž vytvorenie ďalších pracovných miest a preplácania nadčasov. Grécko sa však zmieta v dlhovej kríze a vláda musela požiadať krajiny eurozóny a Medzinárodný menový fond (MMF) o finančnú pomoc a zaviesť prísne úsporné opatrenia.
      Grécke odbory už tento rok zorganizovali niekoľko generálnych štrajkov, ktoré mali negatívny dopad na turistický priemysel. Ten sa pritom podieľa zhruba 20 % na celkovom výkone gréckej ekonomiky.
      Leteckí dispečeri a členovia odborového zväzu ADEDY, ktorý zastupuje zamestnancov verejného sektora, sa do májových a júnových štrajkov nezapojili, aby neuškodili pre ekonomiku životne dôležitému turistickému priemyslu. Vláda však podľa Kourmoulakisa nevyužila čas, ktorý jej tieto odborové zväzy poskytli, preto sa leteckí dispečeri rozhodli pridať k štrajkujúcim.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies