Grécki ľavicoví extrémisti zaslali listovú bombu nemeckému ministrovi Wolfgangovi Schäublemu

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 15:58 • 2 min
Grécki ľavicoví extrémisti zaslali listovú bombu nemeckému ministrovi Wolfgangovi Schäublemu

ATÉNY - Grécka ľavicová extrémistická organizácia Sprisahanie buniek ohňa (SPF) sa dnes prihlásila k odoslaniu balíkovej bomby, ktorá bola adresovaná nemeckému ministrovi financií Wolfgangovi Schäublemu, zachytilo ju však poštové pracovisko jeho rezortu.

slovakia

left justify in out

"Preberáme zodpovednosť za odoslanie atrapy balíka ministrovi financií Nemecka," uviedli radikáli vo vyhlásení zverejnenom na internete. Vyjadrili zároveň solidaritu členom svojej organizácie odsúdeným v Grécku, ako aj členom iných, podobne zameraných zoskupení v zahraničí.

Polícia sa zatiaľ nevyjadrila k pravosti tohto vyhlásenia.

 

Uvedenú zásielku objavili v stredu pracovníci spolkového ministerstva financií v Berlíne, ktorých pri jej presvietení röntgenom zaujali podozrivé drôty a zavolali preto pyrotechnikov. Tí našli vo vnútri výbušnú zmes a rozbušku. Zásielka mohla pri otvorení spôsobiť vážne zranenia.

 

V prípade potvrdenia odosielateľa by nešlo o prvý prípad, keď uvedená organizácia poslala do zahraničia takúto zásielku. V minulosti boli adresátmi aj nemecká kancelárka Angela Merkelová a vtedajší taliansky premiér Silvio Berlusconi.

 

Výbuch listovej bomby hlásili dnes z pobočky Medzinárodného menového fondu (MMF) v Paríži, kde podľa bezpečnostných zložiek utrpela zranenie jedna osoba.

 

Šéfka MMF Christine Lagardová útok odsúdila a označila ho za "zbabelý násilný čin".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies