Gréckeho poslanca sa pokúsili podplatiť, aby hlasoval za nového prezidenta

NETKY.SK • 19 December 2014, 13:49 • 2 min
Gréckeho poslanca sa pokúsili podplatiť, aby hlasoval za nového prezidenta

ATÉNY - Grécky poslanec z menšej pravicovej strany vyhlásil, že sa ho pokúsili podplatiť, aby v stredajších prezidentských voľbách hlasoval za zvolenie nového prezidenta. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Herec Pavlos Haikalis zo strany Nezávislí Gréci vyhlásil dnes v telefonickom rozhovore v naživo vysielanom televíznom programe, že mu ponúkli 700.000 eur v hotovosti, splatenie úveru a reklamné zmluvy. 
     

Celková hodnota úplatku mala podľa neho byť vo výške dva až tri milióny eur. Kto mu konkrétne úplatok ponúkol, Haikalis bezprostredne nešpecifikoval. O prípade už podľa jeho slov pred dvoma týždňami informoval prokurátora a poskytol mu audio a video dokumentáciu. 
     

V súvislosti s podplácaním poslancov zo strany Nezávislí Gréci ide už o druhé obvinenie tohto druhu, píše AP. Iná poslankyňa z tejto strany uviedla minulý mesiac, že ju kontaktovali s úmyslom jej podplatenia.
     

Hovorkyňa vlády tieto obvinenia označila za "zle zahrané divadlo" a vyzvala poslancov, aby zverejnili všetky dôkazy.
     

Gréckemu parlamentu sa v stredu v prvom kole nepodarilo zvoliť novú hlavu štátu. Prezidentský kandidát vládnej koalície, niekdajší eurokomisár (2004-10) a bývalý šéf gréckej diplomacie (2011-12) Stavros Dimas (73) nezískal potrebnú väčšinu 200 hlasov. Podporilo ho iba 160 z prítomných 295 zákonodarcov, ďalších 135 sa hlasovania zdržalo.
     

Ďalší pokus o zvolenie najvyššieho gréckeho predstaviteľa sa uskutoční 23. decembra. Prípadné tretie kolo je naplánované na 29. decembra. Vtedy by na zvolenie už stačilo aj 180 hlasov. Ak by sa však ani tretie kolo neskončilo zvolením prezidenta, vláda vypíše predčasné parlamentné voľby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies