Grécke úrady zlikvidujú tábor utečencov na starom aténskom letisku

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 20:13 • 2 min
Grécke úrady zlikvidujú tábor utečencov na starom aténskom letisku

ATÉNY - Už na sklonku týždňa by sa malo začať s likvidáciou utečeneckého tábora, ktorý spontánne vznikol v priestoroch starého letiska v gréckej metropole Atény. Celý proces by mal - podľa zdrojov z gréckeho ministerstva pre migráciu - trvať niekoľko dní.

slovakia

left justify in out

Vysídlených utečencov chcú grécke orgány v spolupráci s Medzinárodnou organizáciou pre migráciu (IOM) informovať o jestvujúcich možnostiach ubytovania. Podľa gréckych médií by pre nich mali byť pripravené kapacity v dvoch táboroch pri mestách Thiva a Larisa v pevninskej časti krajiny.

 

Spolupracovníci humanitárnych organizácií však upozorňujú, že viacerí z utečencov odmietajú presídlenie do miest vzdialených od Atén.

 

V priestoroch starého aténskeho medzinárodného letiska Ellinikon, uzavretého už pred 15 rokmi, sa viac ako dva roky zdržiava približne 1700 migrantov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona