Grécke úrady pozastavili médiám prístup do všetkých centier pre migrantov

NETKY.SK • 29 Február 2016, 16:37 • 2 min
Grécke úrady pozastavili médiám prístup do všetkých centier pre migrantov

IDOMENI - Grécke úrady pozastavili médiám prístup do všetkých registračných a tranzitných centier pre migrantov, odvolávajúc sa na preľudnenosť týchto zariadení. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Grécke ministerstvo pre imigračnú politiku dnes ohlásilo, že príslušníkom médií nebude "až do ďalšieho oznámenia" udeľovať povolenia na návštevu zariadení pre migrantov ležiacich či už na gréckych ostrovoch, alebo na pevnine.


Ministerstvo dodalo, že sa tak rozhodlo kvôli obrovskému množstvu migrantov a utečencov v týchto centrách, z ktorých väčšinu dokončili úrady len v priebehu tohto mesiaca. Vyše 117.000 migrantov sa už v tomto roku doplavilo z Turecka k niektorému z gréckych ostrovov ležiacich v Egejskom mori. V rovnakom období ich tam v predošlom roku dorazilo len 4500, pripomenula AP.


Väčšina z migrantov z Grécka ďalej smeruje na sever do Macedónska a ďalších balkánskych krajín. Macedónsko pritom na svoje územie vpúšťa denne už len hŕstku z nich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies