Grécke odbory začali ďalší generálny štrajk

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 15:18 • 2 min
Grécke odbory začali ďalší generálny štrajk

ATÉNY - Zväzy zamestnancov gréckych verejných služieb v stredu v stredu organizujú 24-hodinový generálny štrajk proti vládnej politike šetrenia, ktorá je spojená s čerpaním medzinárodnej finančnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Najnovší protest ochromil prevádzku železníc, trajektov medzi ostrovmi ako aj štátnych nemocníc a iných zariadení, zatiaľ čo na prvej z dvoch plánovaných demonštrácií v centre Atén sa podľa polície zúčastnilo najmenej 6000 ľudí. Súčasťou opatrení v súvislosti s pochodmi je uzavretie dôležitej stanice metra na Námestí ústavy, kde sa nachádza budova gréckeho parlamentu.

 

Grécko prechádza tvrdými škrtmi vo verejnom sektore ako hlavnej podmienke zahraničnej finančnej pomoci v celkovej dohodnutej sume 240 miliárd eur. Výmenou za jej postupné uvoľňovanie musí tamojšia vláda uskutočňovať dôležité, no bolestivé reformy v rámci fungovania štátu. Rušenie pracovných miest, znižovanie platov a dôchodkov však vyvolávajú tvrdý odpor verejnosti, ktorá sa proti zahraničným požiadavkám búri.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies