Grécke hliadky za 24 hodín doviezli k brehu 830 migrantov, ďalší sa doplavili sami

NETKY.SK • 15 Október 2015, 12:51 • 2 min
Grécke hliadky za 24 hodín doviezli k brehu 830 migrantov, ďalší sa doplavili sami

ATÉNY - Grécka pobrežná stráž zachránila od stredajšieho do dnešného rána 830 ľudí pri 20 pátracích a záchranných operáciách pri ostrovoch vo východnej oblasti Egejského mora. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie pobrežnej stráže.

slovakia

left justify in out

Medzi zachránených, ktorých vyzdvihli na mori, konkrétne pri ostrovoch Lesbos, Chios, Samos, Agathonisi a Kos, nie sú započítaní ľudia, ktorí sa na breh odstali vlastnými silami. Migranti sa cez Egejské more plavia väčšinou v preplnených nafukovacích člnoch.


Záchranári vytiahli v stredu telá ženy, malého dievčaťa a bábätka z prevráteného člna, ktorý spozoroval vrtuľník agentúry EÚ Frontex, zodpovednej za stráženie vonkajších hraníc únie. Nález nasledoval po celodennom pátraní. Predtým sa podarilo zachrániť v blízkych tureckých vodách 21 ďalších ľudí, ktorí sa plavili tým istým člnom. Tento rok prišli ilegálne z Turecka do Grécka státisíce ľudí, utekajúcich pred vojnou a chudobou v ich vlastiach.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies