Grécke banky zostanú zatvorené aj v utorok a stredu

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 19:02 • 2 min
Grécke banky zostanú zatvorené aj v utorok a stredu

ATÉNY - Grécke banky zostanú zatvorené aj v utorok a stredu 7. a 8. júla, pričom v platnosti zostáva doterajší denný limit na výber z bankomatov.

slovakia

left justify in out

Uviedla to šéfka Asociácie gréckych bánk Luka Katseliová. Informovala o tom agentúra Reuters.
     

Grécke banky sú zatvorené od pondelka minulého týždňa, čo je dôsledok krachu rokovaní medzi Gréckom a veriteľmi o podmienkach finančnej pomoci. Grécky premiér Alexis Tsipras následne vyhlásil na 5. júla referendum, v ktorom Gréci podmienky veriteľov odmietli.
     

Po vyhlásení referenda Európska centrálna banka (ECB) zmrazila rozsah núdzových úverov gréckym bankám a vláda v Aténach musela pristúpiť na kontrolu toku kapitálu. Súčasťou obmedzení bolo aj stanovenie limitu na výber hotovosti z bankomatov na úrovni 60 eur denne, čo zostáva v platnosti aj naďalej.
     

Banky mali byť zatvorené do dnešného dňa a očakávalo sa, že v utorok sa opätovne otvoria. Finančná situácia sa ale nezmenila a ako uviedla Luka Katseliová, na schôdzke zástupcov ministerstva financií a bankového sektora sa rozhodlo, že bankové prázdniny predbežne potrvajú aj v utorok a stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona