Grécke banky môžu čeliť prísnejším testom ako eurozóna

NETKY.SK • 13 Október 2015, 15:24 • 2 min
Grécke banky môžu čeliť prísnejším testom ako eurozóna

FRANKFURT - Európska centrálna banka (ECB) v záťažových testoch gréckych bánk stanovila minimálnu požadovanú hodnotu ukazovateľa kapitálovej primeranosti Tier 1 na 9,5 % v prípade základného scenára a na 8 % v prípade nepriaznivého scenára.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj blízky problematike. Požadované hodnoty sú prísnejšie ako v záťažových testoch, ktoré počas roku 2014 absolvovali banky v eurozóne. Počas týchto testov bola požadovaná výška ukazovateľa Tier 1 stanovená na 8 % v prípade základného scenára a na 5,5 % v prípade nepriaznivého scenára.

 

Záťažové testy podstúpia štyri grécke banky. Ide o spoločnosti National Bank of Greece, Piraeus , Eurobank a Alpha. Tieto testy majú určiť, koľko kapitálu grécke banky potrebujú po nedávnom prepade gréckej ekonomiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona