Grécke banky dokončia proces rekapitalizácie, kontrola kapitálu má skončiť budúci rok

NETKY.SK • 2 December 2015, 09:42 • 2 min
Grécke banky dokončia proces rekapitalizácie, kontrola kapitálu má skončiť budúci rok

ATÉNY - Režim kapitálových kontrol v Grécku by sa mohol úplne skončiť do polovice roku 2016. Uviedol to štátny tajomník gréckeho ministerstva financií George Chouliarakis.

slovakia

left justify in out

Kontroly by sa podľa neho mohli začať postupne zmierňovať, keď grécke banky dokončia tento mesiac proces rekapitalizácie. Tiež by k tomu mala prispieť obnova dôvery v grécku ekonomiku, ktorú podporí štart rokovaní o dlhovej úľave začiatkom budúceho roku. Všetky kontroly by mali byť odstránené do konca prvého polroku 2016, uviedol Chouliarakis, ktorý je zároveň hlavným vyjednávačom Grécka s veriteľmi. „Musíme byť opatrní. Nemôžeme to urobiť rýchlo, nechceme aby sa situácia opakovala,“ doplnil.


Grécka vláda nariadila trojtýždňové bankové prázdniny a kapitálové kontroly koncom júna. Grécka vláda sa vtedy nedohodla na ďalšej pomoci s veriteľmi. Atény napokon v auguste dosiahli s veriteľmi dohodu o programe pomoci a v súčasnosti zavádzajú dohodnuté reformy. Zároveň si otvárajú cestu k rokovaniam o dlhovej úľave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies