Grécke bankové prázdniny sa asi predĺžia

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 17:51 • 2 min
Grécke bankové prázdniny sa asi predĺžia

ATÉNY - Grécke banky zostanú zatvorené prinajmenšom do piatka. Uviedli to v pondelok pre agentúru Reuters zdroje z bankového prostredia.

slovakia

left justify in out

Atény sa snažia znova otvoriť rokovania o zahraničnej núdzovej pomoci a zabrániť kolapsu svojho finančného systému. "Bankové prázdniny sa predĺžia do piatka alebo do nasledujúceho pondelka," povedal pre Reuters vysokopostavený bankár.

 

Gréckym bankám sa s ťažkosťami darí zásobovať hotovosťou bankomaty pri stanovenom dennom limite na výber v sume 60 eur. Bankári odhadujú, že dostupnosť hotovosti sa môže začať zhoršovať po dvoch až troch dňoch, čo by mohlo úrady viesť k zníženiu denného limitu na výber z bankomatov. "Nie je isté, či dokážeme pokračovať do konca najbližšieho víkendu s denným limitom 60 eur," uviedol ďalší z bankárov. 

 

Šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová v pondelok uviedla, že fond situáciu v Grécku monitoruje a je pripravený poskytnúť pomoc, ak ho o to požiadajú. "Situáciu pozorne monitorujeme a sme pripravení pomôcť Grécku, ak dostaneme takúto žiadosť," konštatovala Lagardeová vo vyhlásení. Americký akciový trh, ktorý v úvode svojho pondelkového obchodovania klesol, po vyhlásení šéfky MMF časť svojich strát okresal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies