Grécka vládnuca koalícia prišla o 2 poslancov, Tsipras má väčšinu iba 2 kresiel

NETKY.SK • 20 November 2015, 09:02 • 2 min
Grécka vládnuca koalícia prišla o 2 poslancov, Tsipras má väčšinu iba 2 kresiel

ATÉNY - Grécka vláda dnes vylúčila z parlamentného klubu vládnucej koalície dvoch poslancov, ktorí nepodporili v parlamentne reformný zákon potrebný na to, aby Grécko získalo medzinárodnú finančnú pomoc. Po ich vylúčení zostala premiérovi Alexisovi Tsiprasovi v parlamente tesná väčšina dvoch kresiel, informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vylúčení poslanci sú Nikos Nikolopulos z pravicovej strany Nezávislí Gréci, ktorý hlasoval proti zákonu, a ľavicový poslanec z Tsiprasovej strany Syriza Statis Panagulis, ktorý sa zdržal hlasovania.


Grécky parlament dnes schválil opatrenia, ktoré od krajiny požadujú medzinárodní veritelia výmenou za finančnú pomoc vo výške dvoch miliárd eur a ďalších 10 miliárd eur na rekapitalizáciu hlavných gréckych bánk.


Vláda si zabezpečila minimálnu parlamentnú väčšinu potrebnú na schválenie návrhu zákona, ktorý v hlavných rysoch naznačuje reguláciu daňových nedoplatkov a úroveň ochrany, ktorú majú zadlžení majitelia nehnuteľností nad svojimi primárnymi domovmi.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies