Grécka vláda začína úradovať: Koniec all-inclusive pobytov?!

NETKY.SK • 28 Január 2015, 18:37 • 2 min
Grécka vláda začína úradovať: Koniec all-inclusive pobytov?!

ATÉNY – Neobmedzené drinky a kilá jedla na dovolenke v Grécku. Vyzerá to tak, že tomuto bude čoskoro koniec. Zaraziť by to mala nová vláda pod vedením premiéra Alexisa Tsiprasa.

slovakia

left justify in out

Vyzerá to tak, že all-inclusive pobyty v gréckych hoteloch nadobro skončia. Grécky premiér a líder ultraľavicovej strany Syriza im totiž vyhlásil vojnu.

 

Vadí mu to, že turisti sa potom zdržujú v jednom rezorte, čím trpia malí podnikatelia. Takisto chce zrušiť zmluvy so zahraničnými hotelovými developermi. „Nechceme pokračovať v aktuálnom modeli intenzívneho vykorisťovania cestovného ruchu,“ argumentuje Tsipras.

 

Išlo by o výraznú zmenu, ktorá ovplyvní aj slovenských turistov, pre ktorých je Grécko obľúbenou destináciou. Až 18% všetkých predaných zájazdov na Slovensku je do Grécka.

 

Okrem týchto zmien, ktoré by sa mali zatiaľ dotknúť oblastí Agios Nikolaos na Kréte a Kardamena na ostrove Kos, by mala nový vláda upraviť aj daňové odvody a odpočty DPH. Tieto zmeny zatiaľ premiér Tsipras nešpecifikoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies