Grécka vláda sa zaviazala, že neohrozí privatizáciu a rozpočet

NETKY.SK • 24 Február 2015, 11:54 • 2 min
Grécka vláda sa zaviazala, že neohrozí privatizáciu a rozpočet

BERLÍN - Grécko prisľúbilo, že nezastaví privatizácie, ktoré sa v súčasnosti uskutočňujú, a taktiež nezruší už dokončené privatizácie.

slovakia

left justify in out

Krajina sa taktiež zaviazala, že žiadne úsilie v boji proti "humanitárnej kríze“ neohrozí rozpočet krajiny. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters s odvolaním sa na dokument, ktorý obsahuje grécky reformný plán. Atény zaslali zoznam reforiem predstaviteľom EÚ a Medzinárodnému menovému fondu (MMF). EÚ spoločne s MMF grécky plán reforiem posúdia. Ak ho potvrdia, otvorí sa cesta k štvormesačnému predĺženiu záchranného programu pre Grécko.

 

Položkami na zozname sú sľuby týkajúce sa daňovej reformy a taktiež kontroly výdavkov "vo všetkých oblastiach“ vládnych výdavkov. Grécko sa tiež zaviazalo ku konsolidácii penzijných fondov. Grécko, EÚ a MMF sa snažia nájsť kompromis, keďže grécka vláda nechce pristúpiť na ďalšie škrty v dôchodkoch, ktoré MMF a EÚ pôvodne požadovali. Vláda v Grécku chce taktiež smerovať k zvýšeniu minimálnej mzdy. Každý nárast však bude Grécko konzultovať so svojimi partnermi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies