Grécka vláda predložila návrh zákona požadovaný veriteľmi

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 11:02 • 2 min
Grécka vláda predložila návrh zákona požadovaný veriteľmi

ATÉNY - Grécka vláda v utorok v parlamente predložila návrh zákona požadovaného veriteľmi, pre začatie rokovaní o ďalšom multimiliardovom záchrannom programe. Premiér Alexis Tsipras potrebuje, aby nové opatrenia schválili do stredajšej noci.

slovakia

left justify in out

Prvý program reforiem vzbudil minulý týždeň v jeho ľavicovej strane odpor a v parlamente prešiel len vďaka hlasom od proeurópskych opozičných strán. Druhý program, aj keď menej kontroverzný, otestuje Tsiprasovu oslabenú väčšinu.


Reformy zavádzajú do gréckeho právneho poriadku aj smernicu o ozdravení a riešení krízových situácií bánk (BRRD), ktorá ukladá povinnosť akcionárom a veriteľom hradiť straty banky. BRRD zahrňuje aj prijatie reformy občianskeho práva v krajine, ktorej cieľom je skrátiť súdne konanie a znížiť náklady.


S koaličným partnerom, stranou Nezávislí Gréci, má Tsipras v 300-člennom parlamente 162 hlasov. Avšak minulotýždňový odpor znížil jeho podporu na len 123 hlasov, čo znamená, že pri schvaľovaní zákona bude pravdepodobne opäť potrebovať podporu opozície. Grécko v pondelok po troch týždňoch otvorilo banky a splatilo miliardy eur, ktoré dlhovalo Medzinárodnému menovému fondu a Európskej centrálnej banke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona