Grécka vláda predložila do parlamentu sociálny balíček

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 09:16 • 2 min
Grécka vláda predložila do parlamentu sociálny balíček

ATÉNY - Grécka vláda v utorok do parlamentu predložila návrh zákona, ktorý počíta s poskytovaním bezplatných potravín a elektrickej energie tisíckam chudobných Grékov. Je to prvé legislatívne opatrenie v parlamente, symbolický krok, ktorý má ukázať, že vláda sa snaží riešiť situáciu, ktorú nazýva "humanitárnou krízou“.

slovakia

left justify in out

„Hlboká recesia spôsobená úspornými opatreniami mala počas uplynulých šiestich rokov dramatické sociálne dopady,“ uvádza sa v návrhu zákona. "Tento návrh má za cieľ boj s humanitárnou krízou pomocou opatrení, ktoré zabezpečujú prístup k základným tovarom,“ píše sa v návrhu.


Podľa návrhu okolo 300 tisíc Grékov dostane potravinové poukážky. Návrh zákona počíta aj so sociálnym príspevkom na nájomné do 220 eur mesačne pre 30 tis. domácností. Vláda odhaduje, že balíček si vyžiada stáť 200 mil. eur. Vláda chce tiež vymenovať generálneho tajomníka, ktorého úlohou bude koordinovať prácu inštitúcií bojujúcich s korupciou, ako aj vykonávať dohľad nad ich činnosťou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies