Grécka vláda predloží Euroskupine plán reforiem

NETKY.SK • 24 Február 2015, 07:10 • 2 min
Grécka vláda predloží Euroskupine plán reforiem

ATÉNY - Grécka vláda v utorok ráno predloží ministrom financií eurozóny plán reforiem, ktoré má uskutočniť výmenou za požadované predĺženie medzinárodného úverového programu.

slovakia

left justify in out

Na odovzdanie zoznamu mala pôvodne lehotu do pondelňajšieho večera, podľa vyjadrenia nemenovaného predstaviteľa, na ktorého sa odvoláva agentúra Reuters, však Euroskupina súhlasila s niekoľkohodinovým posunom. Zdroj príčinu premeškania pôvodného termínu nespomenul, prezradil však, že súčasťou zoznamu budú opatrenia na riešenie "humanitárnej krízy" v Grécku, daňových nedoplatkov a takzvaných zlých pôžičiek ako aj exekúcií, pri ktorých dlžníci prichádzajú o príbytky. Ďalšími bodmi by mali byť štrukturálne reformy s cieľom bojovať proti daňovým únikom a korupcii, pašovaniu palív či prílišnej byrokracii. Euroskupina má návrhy prerokovať v utorok popoludní prostredníctvom telekonferencie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies