Grécka vláda poprela, že sa s veriteľmi dohodla na ďalších opatreniach

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 16:01 • 2 min
Grécka vláda poprela, že sa s veriteľmi dohodla na ďalších opatreniach

ATÉNY - Grécka vláda dnes poprela fámy, podľa ktorých sa dohodla s veriteľmi na celom rade dodatočných opatrení, aby mohol grécky úsporný a reformný program pokračovať.

slovakia

left justify in out

"Tieto fámy nie sú pravdivé. V prípade dohody sa o nej dozviete prostredníctvom oficiálnych zdrojov a nie prostredníctvom fám a takzvaného presakovania do tlače," uviedol hovorca gréckej vlády Dimitris Tzanakopoulos pre nemeckú agentúru DPA. Grécky minister financií Euklid Tsakalotos v utorok (28. 3.) v parlamente vyhlásil, že dohoda môže byť dosiahnutá "skôr, než si niektorí myslia".

 

Grécko je už takmer sedem rokov závislé od finančnej pomoci od medzinárodných veriteľov. Experti Európskej únie (EÚ), Medzinárodného menového fondu (MMF), Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM) a Európskej centrálnej banky (ECB) požadujú výmenou za pokračovanie pomoci ďalšie úsporné opatrenia, medzi ktoré patrí napríklad zníženie nezdaniteľnej položky z dnešných 8636 eur na menej než 6000 eur. Gréci prišli od začiatku finančnej krízy približne o štvrtinu svojich príjmov.

 

Diskutuje sa aj o ďalšom znížení dôchodkov, obmedzení práva na štrajk a urýchlení privatizácie, predovšetkým štátom kontrolovanej elektrárenskej firmy DEI.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies