Grécka vláda počíta so skorým uzatvorením dohody s medzinárodnými veriteľmi

NETKY.SK • 15 Február 2017, 08:32 • 2 min
Grécka vláda počíta so skorým uzatvorením dohody s medzinárodnými veriteľmi

ATÉNY - Grécka vláda a medzinárodní veritelia by mali už čoskoro dospieť k dohode o reformách, ktorá je potrebná na uvoľnenie ďalších financií v rámci záchranného programu.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes hovorca gréckej vlády Dimitris Tzanakopulos, ktorý zároveň ubezpečoval, že dohoda "v žiadnom prípade nebude zahrňovať dodatočné úsporné opatrenia".

 

Rokovania by sa podľa Tzakanopulosa mohli uzatvoriť na najbližšom zasadnutí Euroskupiny, ktoré sa uskutoční 20. februára. V stredu 15. februára bude o tomto probléme v Aténach rokovať s gréckym premiérom Alexisom Tsiprasom a ministrom financií Euklidom Tsakalotosom komisár Európskej únie pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici. Podobne ako grécka vláda aj Moscovici v ostatných dňoch uviedol, že čo sa týka skorého uzatvorenia dohody, je optimista.

 

Aby získalo ďalšie peniaze zo záchranného úveru, musí Grécko splniť viacero reforiem, napríklad v oblasti pracovného a energetického trhu. Predchádzajúce rozhovory sa však skončili neúspechom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona