Grécka vláda naďalej odmieta pôvodný záchranný program

NETKY.SK • 20 Február 2015, 09:53 • 2 min
Grécka vláda naďalej odmieta pôvodný záchranný program

ATÉNY - Grécka vláda urobila všetko pre dosiahnutie obojstranne výhodnej dohody so svojimi partnermi z eurozóny, ale nenechá sa tlačiť do realizácie pôvodného záchranného programu. Vyhlásil to v piatok hovorca gréckej vlády Gabriel Sakellaridis pre Mega TV.

slovakia

left justify in out

"Grécka vláda urobila na všetkých úrovniach všetko, čo mohla, v úsilí nájsť obojstranne výhodné riešenie,“ povedal Sakellaridis. "Nediskutujeme o pokračovaní (záchranného) programu,“ dodal Sakellaridis. "Grécka vláda si dnes zachová tento postoj, aj keď okolnosti spejú k tomu, že by sme napokon mali nájsť riešenie,“ doplnil v piatok hovorca.

 

Grécko vo štvrtok požiadalo o šesťmesačné predĺženie dohody o medzinárodnom úverovom programe a zaviazalo sa, že uzná všetky svoje dlhy a nepodnikne jednostranné kroky, ktoré by ohrozili dohodnuté fiškálne ciele. Podľa nemeckého ministerstva financií návrh Grécka na predĺženie dohody o úverovom programe však nespĺňa požiadavky eurozóny. Ministri financií jednotlivých krajín eurozóny budú o šesťmesačnom predĺžení tejto dohody rokovať v piatok o 15:00 SEČ v Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona