Grécka vláda bude privatizovať desiatky letísk a malé prístavy

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 16:31 • 2 min
Grécka vláda bude privatizovať desiatky letísk a malé prístavy

ATÉNY – Grécka vláda pod vedením premiéra Alexisa Tsiprasa sa dostáva k privatizácii 23 regionálnych letísk formou prenájmu. Informuje o tom DPA. Rovnakou formou sa má sprivatizovať aj 10 menších prístavov. Agentúra sa odvoláva na dnešné správy v gréckej tlači.

slovakia

left justify in out

Na privatizačný zoznam sa dostali letisko Kalamata, ktoré sa nachádza na juhozápade Peloponézskeho polostrova a letiská na malebných ostrovoch Astypalaia, Karpathos, Kastellorizo, Limnos, Milos, Skyros a Kasos. Prenajímateľ dostane na východe Kréty letisko Sitia. Atény plánujú dať do prenájmu aj prístavy Patras a Igoumenitsa, ktoré sa pokladajú za grécke brány smerom na Západ.

 

Grécky parlament ratifikoval v máji zmluvy, podľa ktorých sa dáva na 40 rokov do prenájmu nemecko-gréckemu konzorciu 14 regionálnych letísk. Bude ho viesť nemecký správca letísk Fraport. Zmluvy vstúpia do platnosti na jeseň tohto roku. Ide o letiská v atraktívnych turistických regiónov ako sú Mykonos a Santorini, kde môžu pristávať aj prúdové lietadlá.

 

Prenájom letísk a prístavov je súčasťou privatizačného programu, ktorý má priniesť do rozpočtu 50 miliárd eur. Privatizáciou si grécka vláda vytvorí predpoklady na získanie ďalšej medzinárodnej finančnej pomoci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies